Helko

Proč používat přírodní kosmetiku?

S kosmetickými produkty se setkáváme několikrát za den a patří k neodmyslitelné součásti našeho života. Ne nadarmo je kosmetický průmysl jedním z nejrychleji rostoucím odvětvím na světě. Mnoho z nás vybírá kosmetiku podle referencí, barevného flakonku nebo vůně produktu, ale ne každá kosmetika je pro naše tělo vhodná. Konvenční kosmetika obsahuje řadu chemických látek, které nám v případě horší snášenlivosti mohou způsobit vážné kožní problémy.

Přírodní kosmetika na vlasy

Konvenční produkty často obsahují dvě základní tělu nepřirozené složky, což je silikon a sulfát. Tyto složky byste samozřejmě v přírodní kosmetice hledali jen stěží.

přírodní kosmetika

Silikon se stará o vyhlazení vlasového vlákna, vlas se pak na pohled vyznačuje pěstěným dojmem. Jenže zdání může klamat. Některé typy silikonů na vlasové pokožce vytvoří neviditelný film, který zamezí, aby se potřebná výživa dostala ke kořínkům. To může vést ve výsledků až k vypadáváním vlasů. Přírodní šampony a kondicionéry nahazují silikon přírodními pečujícími oleji v přiměřeném množství, tak aby byly vlasy vyživené, ale zároveň nepůsobily mastným dojmem.

voňavá mýdla

Sulfát je pěnidlo, které dokáže u sušších vlasů způsobit pořádnou paseku. Vlasovou pokožku sice dokáže odmastit, ale tak nešetrným způsobem, že se pokožka hlavy začne bránit a produkovat ještě více mazu. Přírodní šampony sice obsahují také různá pěnidla, ale na alternativní bázi, kdy není pokožka hlavy tolik namáhaná.

Přírodní zubní pasty

Ani konvenční zubní pasty na tom nejsou o moc lépe. Na každé krabičce najdete doporučení, že by se zubní pasta neměla polykat. Jenže čas od času se tomu stejně neubráníme. Ovšem i pro zubní pasty existují alternativy: černé uhlí, aztécká hlína nebo kurkuma zuby. Přírodní produkty na zuby dokáží opravdu zuby krásně vyčistit a vybělit, jen vám možná v počátku bude chybět příjemná mátová chuť běžné pasty.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup