Helko

Pražma na grilu vám dá vzpomenout na báječné chvíle letní dovolené

Pokud máte rádi rybí speciality, prosím, čtěte dále a nechejte si chutnat! Nejen losos, ale i tuňák a pražma jsou ve středomořské kuchyni ceněnými pochoutkami. Kdo si je jednou dá, neodolá ani podruhé, tohle vlastně platí u italské gastronomie beze zbytku. Chcete ochutnat klasiku zpoza Apenin a dopřát si něco, co jste si užili už někdy dříve ve zdejších restauracích? Ti, co jsou zdatní v kuchyni, mají před sebou víkendovou výzvu. Uspět při grilování znamená dopřát přátelům a rodině vydatné menu podle vlastních pravidel. Teď už jen sestavit jídelníček a obléci si zástěru!

pražma

Ryby má rád snad úplně každý

Některé z italských regionů jsou zcela specifické svými přísadami do vaření, v jiných zase hrají hlavní roli třeba houby. V rozmanitosti je krása, a to platí jistě nejen o kuchyni. Pražma na grilu však báječně zavoní, ať už jste vlastně odkudkoliv! A nemusíte se vůbec bát dietních hříchů, tento styl stravování je povolen i při snaze shodit přebytečná kila. Není důvod se nějak silně omezovat, grilované rybí maso je snadno stravitelné a když ne přímo na letním grilu, upečete si je doma v troubě i během mrazivých zimních měsíců. Pochoutky s vůní dálek si tak lze dopřát celoročně, proč by ne? Stačí už jen trochu bylinek, soli, citronová šťáva, česnek a olivový olej jako tajná ingredience, díky níž se budou hosté jen olizovat!

špagety

Špagety jsou už zavedenou klasikou

Chcete jiný typ, protože nemáte zrovna chuť na bílé rybí maso? Nevadí, to si dáte příště, tentokrát zkuste recept na špagety aglio olio! Nejde o nic složitého, tuto dobrotu zvládne i začátečník v oblasti italské kuchyně. Trochu česneku, chilli, špagety a petržel s parmezánem, to je základ pro jídlo, které baví celé generace strávníků. V létě snad ani nic lepšího nenajdete! Olivový olej na olivum.cz pomůže dochutit i jiné speciality, záleží jen, jaké jsou vaše preference. Ryby, houbové polévky nebo třeba i čokoládový dort a vanilková zmrzlina? I tímto směrem se lze vydat!